Förlossningsberättelse

 
Onsdagen den 25 juli, bestämde jag & mamma att vi skulle iväg & storhandla. Det behövdes verkligen & höggravid som jag var, så var det extremt tungt idag. Men vi handlade på & fick med oss allt hem, alla skafferier blev fulla. Najs. Det behövdes nu när vi väntade på att Mollie skulle titta ut. Vi visste ju inte när hon skulle göra det, för att det var exakt 14 dagar kvar nu. Vi umgicks hemma, badade i poolen lite & lekte inne. 
Det var för varmt för att göra annat. =)
Vi hade iaf bestämt oss för att vi skulle grilla när Jonte var på väg hem. Sagt & gjort, jag startade grillen & det funkade hur bra som helst, tills jag läser på FB att det till och med nu var grillningsförbud i trädgården. Kul , här står jag & grillar tänkte jag. Jag lät den slockna & vi stekte hamburgarna inne istället.
När maten väl var klar, så var vi riktigt hungriga. Satte oss ner där ute & åt vår mat. 
 
Men när allt var klart, så kände jag något var konstigt. Kändes som en stor flytning som kom i trosorna. Jag sprang upp på toan. Kissade för trodde jag var kissig. Gick ner igen & satte mig på stolen, men där & då kände jag att något var fel. Det kändes inte rätt alltså. Vet ni vad?! Vattnet gick klockan 18.00?!
Jag ringde in till förlossningen & dom säger till mig så länge det inte gör ont, så kan jag stanna hemma. Sagt & gjort. Vi stannade hemma. Jag hade värkar var 10 min. Men inte mer, så vi fick vänta hemma. Men inget hände. Sen hade jag jätte ont när vi väl skulle åka in på kontroll. Vi kom in på kontroll klockan 21.00 , blev uppkopplad med CTG. Lyssnade på bebisens hjärta & mina värkar. För att se så inte bebisen var stressad , men icke. Hon hade det bra i magen ändå. 
Vi låg uppkopplade ett tag, fick gå en runda & komma tillbaka efter en timmes tid. Men händer inte mer på den tiden. Så vi fick faktiskt åka hem, vila upp oss för att se så det startade av sig själv. Vi fick order om att ringa på eftermiddagen dagen efter ,för att se om jag öppnat mig mer, komma på en kontroll. Men fick inget telefonsamtal. Jag ringde upp dom på förmiddagen , barnmorskan som jag pratade med sa att hon skulle ringa tillbaka på eftermiddagen, när det fanns plats osv. Fick inget samtal, så klockan 17 ringde jag in igen. Då skulle den barnmorskan ringa mig ändå, för att hon förstod inte varför dom satt igångsättning på mig dagen efter. För då hade det bara gått ett dygn, men jag fick ändå komma in, klockan 18- skrev vi in oss den 26 juli. 
& jag blev nu uppkopplad , visste även att jag skulle få bebis idag liksom. ÄNTLIGEN tänkte jag?!
Även om det var 13 dagar för tidigt så är hon så välkommen liksom. 
Jag blev förberedd för att få igångsättning, barnmorskan kollade mig hur mycket jag var öppen, då var jag redan öppen 4 CM! Hur gick det till?! Hade ju haft några riktigt värkar , men absolut inte så jag trodde att jag skulle ha öppnat mig så mycket. Klockan var då 18.40 när hon kollade mig. Så säger barnmorskan till mig, att hon ska komma in 20.40 för att sätta igång mig. Men då hände något med min kropp, från klockan 19:00 till 19:20 hade jag riktiga värkar, 3 stycken värkar som jag inte kunde sätta finger på, det gjorde så förbannat ont. Dom bara slog på mig. Sa till Jonte nu händer något, fick ringa på klockan. Barnmorskan kom in, fick lägga mig ner & bli undersökt. VET NI VAD, under dom 3 hårda värkarna hade jag öppnat mig till 9cm. Här behövdes ingen igångsättning inte.Jag fick iaf min lustgas & andades igennom mina värkar.
20:20 hade jag mina krystvärkar och klockan 20:50 kom lilla Mollie ut till världen. 
 
Så den 26 juli 
klockan 20:50
kom Mollie till världen med dunder och brak. 
Jag hann inte ens med, allt gick så fort. 
Mollie vägde 3524 g och 51 cm :)
Helt perfekt! 
Nu är vår familj helt komplett! 
 
 
Puss
 
 

Kommentera här: