& då är vi här

Sista dagen på detta året, som har varit blandat, från positiv till negativa tankar.
Allt har ju gått upp & ner som sagt.
Önskar det hade varit ett bättre år, men det kan man ju inte be om precis.
 
Mina nyårslöften :
 
  • Börja med körkortet, försöka ha körkort inom årets slut
  • Börja träna

Det är nog det viktigaste just nu! :D

Tror ni jag fixar de ? ;)

 

Nej nu dags att städa vidare! =)

Puss

Om Zelda! =) <3

4: Hur var hon när du fick hem henne som valp ?

Oj, vilken svår fråga, för att det är mer än ett år sen jag fick hem henne. Fick ju hem henne när hon bara var 8 veckor gammal, alltså 2 månader. Hon var väldigt liten & rädd för allt. Men ack så mysig hon var, så liten, man kunde ha henne liggandes på magen & bara mysa ner sig. När man sov så var man rädd för att mosa henne, för redan som valp fick hon sova i sängen.

 

5: Lätt att få rumsren, och hur gjorde du ?

Lätt att få henne rumsren kan jag ju inte påstå, hon höll på att kissa inne tills hon var 1 år typ, men man var ju tvungen att springa ut varje gång hon höll på att sätta sig inne, man märkte direkt när hon var på att sätta sig att antingen kissa eller bajsa inne. Då var det bara att bära ut henne till gräset & så fick hon göra det ute. När man lyfter upp en hund när dom kissar, så slutar dom direkt, iaf som valp. Så det var mycket träning med att ut och in hela tiden, det var flera gånger om dagen, korta rundor, men många under en dag. Som tur slapp jag springa ut på nätterna med henne, har aldrig behövt göra det med henne, hon har varit duktig att klara sig en hel natt sen hon var liten =) Någon enstaka gång så hände någon olycka, men det var inte många.

 

6:Går hon bra ute ?

När hon var liten gick hon inte bra alls, men nu går hon riktigt bra. Innan hade jag ett strypkoppel, för att hon skulle lära sig, och jag drog alltid tillbaka henne när det hon gjorde fel. Så hon har lärt sig med tiden att inte dra utan gå fint=)

 

7:Är hon lekfull ?

Väldigt lekfull och social hund har jag. Det har hon varit sen liten, alltid framme & ska busa med allt och alla, pussas väldigt mycket också.